Vegaaninen voileipäkakku
- 07 Nov, 2021
Täydellinen vegaaninen voileipäkakku syntyy tutuista raaka-aineista. Valitse leiväksi vegaaniin ruokavalioon sopiva täysjyväpaahtoleipä. Leikkaa leipäviipaleista reunat pois ja asettele viipaleet tarjoiluastiaan tiukasti toisiinsa kiinni, kolme viipaletta vierekkäin. Koko kakun kostutukseen riittää 3/4 dl vettä ja 3 rkl sitruunanmehua. Kostuta leipäviipaleet esimerkiksi pullasudin avulla. Toista se joka kerroksen kohdalla kun leipäviipaleet lisätään kakkuun. Muista, että huolellisesti kostutettu kakku on mehukas ja herkullinen.
Tämä vegaaninen voileipäkakku täytetään kahdella täytteellä
Tsatsikitäytteeseen tarvitset 200 g raastettua kurkkua, 150 g kaurafraichea, valkosipulinkynsi, 1/2 tl suolaa ja 1/2 tl mustapippuria. Valuta neste kurkkuraasteesta ja lisää siihen kuorittu ja hienonnettu valkosipulinkynsi. Yhdistä kaikki ainekset keskenään ja sekoita tasaiseksi massaksi. Tomaattitäyte valmistetaan seuraavaksi. Valuta öljy purkillisesta aurinkokuivattuja tomaatteja. Tomaattien paino valuttamisen jälkeen on noin 100 grammaa. Soseuta sauvasekoittimella aurinkokuivatut tomaatit, yksi hienonnettu valkosipulinkynsi ja 150 grammaa kaurafraichea.
Kuutioi noin 200 grammaa miniluumutomaatteja ja lisää soseeseen. Mausta tomaattisose hienonnetulla basilikalla (1/2 dl). Lisää myös 1/2 tl suolaa ja 1/4 tl mustapippuria. Jos kaipaat mausteisuutta ja pidät inkiväärin mausta, niin esimerkiksi inkivääritahna antaa miellyttävän mausteisen vivahteen täytteeseen. Levitä ensimmäisen leipäkerroksen päälle puolet tsatsikitäytteestä ja lado uudet leivät sen päälle. Kostuta leivät ja lisää puolet tomaattitäytteestä. Jatka tätä niin kauan, kun täytteitä riittää.
Näin koristelet voileipäkakun arkeen ja juhlaan
Ylin kerros on leipäkerros, joka kannattaa kostuttaa samalla tavalla kuin alemmat kerrokset. Suojaa kakku kelmulla ja laita paino päälle. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään, mutta vähintään kuusi tuntia. Valmista kuorrute sekoittamalla 150 g kaurafraichea, 1 1/2 dl vegaanista majoneesia, 2 rkl sitruunamehua ja 1 tl sokeria. Kuorruta kakku kauttaaltaan ja koristele tomaateilla ja muilla värikkäillä tuoreilla kasviksilla ja yrteillä. Kakku on heti valmis tarjottavaksi.