Vegaaniset leivonnaiset

  • 14 Sep, 2021

Vegaanisia muffinsseja

Vegaani on tänä päivänä kova sana, ja vegaaneille on tarjolla jos jonkinlaisia vaihtoehtoja. Nykyään vegaaniset leivonnaiset on helppo ostaa suoraan kaupasta valmiina, mutta ne voi yhtä hyvin myös leipoa itse, sillä kauppojen hyllyt ovat täyttyneet erilaisista vegaaneille sopivista tuotteista. Vegaanien on siis helppo löytää kaikki tarvitsemansa raaka-aineet kaupan hyllyltä, eikä jotakin tiettyä herkkua tarvitse jättää välistä siksi, että tarjolla ei olisi täysin vegaania korviketta.

Vegaaniset leivonnaiset itse tehden

Vegaaniseen leivontaan kuuluu oleellisesti erilaiset kasvimaidot, kasvipohjaiset kermat, soijavalmisteet ja kananmunan korvaavat hedelmäsoseet. Pullataikina on helppo toteuttaa täysin vegaanisena, kun korvaa tavallisen maidon kasvimaidolla ja jättää kananmunan käyttämättä. Pullataikinassa kananmunaa ei tarvitse erikseen korvata millään, sillä taikinassa on jo luonnostaan sitkoa. Jos et jaksa leipoa pullia itse, löydät ne valmiina kaupan hyllyltä.

Myös muut makeiset ja välipalat löytyvät valmiina kaupan hyllyltä, mutta voit yhtä hyvin tilata ne myös netistä täysin vegaanisina. Toinen vaihtoehto on hankkia kaappiin erilaisia vegaaneille sopivia leivontatuotteita ja leipoa itse silloin kun mieli tekee makeaa. Tilaa vaikka mantelimaitoa, kaurajuomaa ja kasvispohjaista rasvaa kotiisi. Niiden avulla loihdit esimerkiksi vegaanisen täytekakun, piiraan tai vaikka vegaanista toffeeta.

Vegaaninen juustokakku

Monet vegaanit rakastavat juustokakkua. Sitä varten löydät kaupan hyllyltä vegaanista juustovalmistetta, ja täytteen voit halutessasi hyydyttää agar-agarilla. Toinen vaihtoehto hyydyttämiseen on vegegeeli, joka tekee kakun leikkaamisesta helppoa ja jättää kakkuun kauniit sileät leikkauspinnat. Vegaaninen juustokakku maistuu taatusti kaikille, eikä muiden kahvipöydässä olevien tarvitse edes tietää, että se on vegaaninen.