Vegaanista tarjottavaa juhliin

  • 06 Oct, 2021

Vegaanista tarjottavaa juhlapöydällä

Juhlatarjoiluja miettiessä kannattaa huomioida kaikenlaiset juhlavieraat. Hyvin moni on tänä päivänä vegaani, joten jotakin vegaanista tarjottavaa olisi hyvä loihtia juhlapöytään. Vegaaniset syötävät ovat siitä mukava lisä pöytään, että kaikki voivat syödä niitä hyvällä omatunnolla, eikä kenellekään muulle tarvitse välttämättä edes mainita asiasta. Vegaanisia tarjottavia löytyy joka lähtöön, mutta niiden sopivuus juhlapöytään voi mietityttää. Katso tästä artikkelista parhaat vinkit vegetarjoiluihin.

Vegaanista tarjottavaa juhlapöytään

Juhlapöydästä kannattaa tehdä niin sanottu noutopöytä, josta jokainen voi valita sellaista syötävää mitä haluaa. Noutopöytään voi laittaa erikseen vegaanisille tarjoiltaville kohdan, josta vegaanit voivat valita syömisensä. Hyvä idea on esimerkiksi tehdä vegaanisia cocktail-tikkuja, joihin laittaa esimerkiksi hedelmiä ja vegejuustoa. Toinen vaihtoehto on laittaa niihin esimerkiksi vegaanista suklaata ja hedelmiä.

Monista juhlatarjoiluista voi myös tehdä vegaanisen version. Esimerkiksi suklaakakusta saa vegaanisen, kun jättää kananmunat pois ja korvaa voin esimeriksi kasvismargariinilla. Monissa liharuoissa voi soija korvata lihan, ja juustoja on saatavilla vegaanisina. Maidon tilalla voi käyttää kasvismaitoa, kuten manteli- tai kauramaitoa. Vaihtoehtoja on monia ja on täysin sinusta kiinni, mitä haluat vieraillesi tarjota.

Mitä huomioida leivonnassa?

Kun alat itse leipomaan vegaanisia herkkuja ja juhlatarjoiluja, tulee sinun ottaa huomioon kaikki ne raaka-aineet, jotka pitää korvata. Vegaanit eivät syö kananmunaa, lihaa, kalaa tai maitotuotteita. Myös liivate ja muut eläinperäiset valmisteet ovat kiellettyjen listalla. Kaikki nämä tulee siis korvata leivonnassa jollakin vegeversiolla.