Nyt voit tilata hapanmaitotuotteet ja elintarvikkeet netistä sivustomme kautta. Olemme koonneet sivuillemme verkon parhaat kaupat, jotka myyvät maitotuotteita. Happamat maitotuotteet ovat suosittuja erityisesti ruoanlaitossa, ja niistä saa tehtyä maukkaita jälkiruokia hetkessä. Piimä on maidon ohella suosittu ruokajuoma ja viilistä saa loihdittua makean jälkiruoan hetkessä. Jogurtista voi tehdä makean jälkiruoan tai käyttää esimerkiksi kastikkeiden teossa. Maitotuotteet ovat monipuolisia raaka-aineita, jotka ovat tärkeä osa lähes kaikkien keittiötä.

Hapanmaitotuotteet

Hapanmaitotuotteet verkosta

Yhä useammat ihmiset tilaavat hapanmaitotuotteet ja elintarvikkeet netistä, koska se on kätevää ja nopeaa. Itämaito on koonnut sivuilleen lukuisan joukon maitotuotteita myyviä verkkokauppoja. Verkosta tilaamiseen liittyy paljon etuja, jotka ovat lähes kaikille tuttuja. Tuotteet saa tilattua lähimpään postiin tai aina kotiin saakka, joten asiakkaan ei välttämättä tarvitse edes poistua kotoa. Sivuiltamme löytyy laaja valikoima sekä perinteisiä maitotuotteita että erikoisuuksia. Samalla tilauksella kannattaa ostaa tuotteita riittävästi, sillä usein toimitus on maksuton tietyn summan ylittäville ostoksille.

Itämaito suosittelee verkosta tilaamista kaikille maidon ystäville. On tärkeää huomata, että tuotteet tilataan verkkokaupoista, eikä varsinaisesti Itämaidolta. Tästä syystä on tärkeää ottaa selvää jokaisen verkkokaupan ehdot tilaamiseen liittyen. Verkkokauppojen sivuilta löytyy tilaus- ja peruutusehdot, jotka vaihtelevat aina kaupan mukaan. Lisäksi postikuluissa saattaa olla eroja ja osa kaupoista saattaa tarjota ilmaisen toimituksen, kun asiakkaan tilaus ylittää jonkin tietyn summan. Tilausehdoissa kerrotaan yleensä muun muassa tilauksen toimitusaika sekä tilaukseen liittyvät sidonnaisuudet. Jos et ole tyytyväinen tuotteisiin, niin ehdoissa määritellään myös se, miten tilauksen peruuttaminen tapahtuu. Tilaamisen yhteydessä voi valita myös toimitustavan, joista usein edullisin on toimitus postiin. Kotiinkuljetus maksaa yleensä enemmän, mutta varsinkin suurten tilausten kohdalla se on äärimmäisen kätevää.

Viili on mahdollista valmistaa myös itse

Viili on yksi yleisimpiä hapanmaitotuotteita. Kaupoista löytyy monipuolinen valikoima erilaisia viilejä, joista osa on maustamattomia ja osa maustettuja. Viiliä on helppo valmistaa itse, sillä siihen riittää raaka-aineiksi maito ja pieni määrä viiliä. Kun maitoon lisää pienen nokareen viiliä, se alkaa muodostamaan suurempaa massaa. Seos tulee säilyttää huoneenlämmössä vajaan kahden päivän ajan. Hiljalleen pinnalle muodostuu kermakerros, jonka jälkeen viilin voi siirtää jääkaappiin viilenemään. Kaikkia maitotuotteita ei ole näin helppo valmistaa ja monet niistä on helpompi ostaa valmiiksi tehtynä, kuten ranskankerma ja piimä.

Kun viili on valmis, sen voi maustaa haluamallaan tavalla. Suosittuja raaka-aineita viilin maustamiseen ovat esimerkiksi marjat ja hedelmät. Mustikat, vadelmat ja mansikat voi soseuttaa viilin sekaan, jolloin siitä saa maukkaan ja proteiinipitoisen jälkiruoan. Perinteisiä aineita maustamiseen ovat kaneli ja sokeri, jolloin siitä tulee todellista herkkua. Myös piimä on mahdollista maustaa itse. Jos viilin valmistaa itse, sen koostumukseen voi vaikuttaa valmistusprosessin aikana. Se tunnetaankin nimellä pitkäpiimä, mikä tarkoittaa sellaista viiliä, jossa on juokseva koostumus. Viilistä voi tehdä myös jäykempää, jolloin se lohkeilee kivasti syödessä.

Hapanmaitotuotteet monipuolistamaan ruokavaliota

Hapanmaitotuotteet, kuten viili ja piimä, tuovat mukavaa vaihtelua maidon rinnalle. Monet happamat maitotuotteet ovat kätevä apu ruoanlaitossa, sillä niistä voi valmistaa esimerkiksi kastikkeita ja niitä voi käyttää makujen esiintuomiseen tai tasoittamiseen. Kreikkalainen tsatsiki on todella helppo valmistaa ja se on erinomainen kastike vaikkapa grilliruoille. Jos kaipaa helppoja jälkiruokia, jogurtti ja viili yhdessä tuoreiden marjojen kanssa on sekä herkullista että terveellistä. Makunsa lisäksi ne auttavat suolistoa bakteerikannan ylläpitämisessä, jolloin maitotuotteet edesauttavat myös suoliston toimintaa. Useisiin tuotteisiin lisätään maitohappobakteereja, jotta terveysvaikutukset olisivat suurempia. Sivuiltamme löydät laajan valikoiman laadukkaita maitotuotteita, joita ruokavalioon lisäämällä saat parhaan tehon irti maitotuotteista.

Hapanmaitotuotteet