Leipä

Leipä herkullinen osa jokaisen ruokavaliota

Toiset sanovat välttelevänsä leipää, mutta leipävalikoima on tänä päivänä runsas ja sieltä löytyy jokaiselle sopivat leivät. Valikoimasta löydät perinteisten ruis- ja kauraleipien lisäksi esimerkiksi linssikakut, näkkileivät ja spelttileivät. Myös gluteenittomat tuotteet ovat äärimmäisen suosittuja ja sopivat yleensä myös herkkävatsaisille. Mikäli viljoja pystyy syömään, ovat perinteiset leivät ja muut viljatuotteet tärkeä osa terveellistä ja tasapainoista ruokavaliota, eikä leipä jää missään nimessä huonommaksi muille ruoka-aineille. Terveelliset leivät sisältävät hiilihydraatteja, hyviä kuituja, proteiinia ja muita terveellisiä ravintoaineita. Jotkut leivät sisältävät myös esimerkiksi terveellisiä siemeniä. Tutustu siis rauhassa kattavaan leipävalikoimaamme ja tilaa itsellesi sopivat leivät.

Mikäli olet innokas leipuri, leipää on helppo valmistaa myös itse. Esimerkiksi erilaiset sämpylät ja rieskat valmistuvat käden käänteessä. Leipään löydät valikoimastamme myös kuiva-aineet ja mausteet. Lisää leipiin rohkeasti vaikkapa erilaisia yrttejä tai anista.

Leipä sopii syötäväksi monin eri tavoin

Leipä on monipuolinen ruoka, eikä perinteinen aamupalalla syöty juustovoileipä ole suinkaan ainoa vaihtoehto. Ihanat aamupalaleivät valmistat lisäämällä leivän päälle vaikkapa kananmunaa, avokadoa tai pinaattia. Leivät sopivat mainiosti myös lounaaksi. Valmista esimerkiksi maukas pitaleipä täyttämällä se lempikasviksillasi ja lisää vaikka fetaa, falafelia tai lihaa.

Leipä on ihana lisä myös keittoruokiin ja leipää voi pilkkoa myös erilaisten puurojen sekaan. Paahtaminen tai grillaaminen puolestaan tekevät leivästä ihanan rapsakan, unohtamatta uunissa paistettuja uunileipiä tomaattitäytteellä. Leipä sopii mainiosti myös napattavaksi mukaan töihin tai reissuun, sillä se ei vaadi kylmäsäilytystä ja on helppo syödä myös tien päällä.

Terveelliset leivät netistä

Yksi terveellisimmistä leivistä on tunnetusti ruisleipä, joka onkin monen suosikki ihanan makunsa vuoksi. Myös useat näkkileivät valmistetaan täysjyvärukiista ja ovat näin mainio valinta arkeen. Leivän terveellisyyttä voi lisätä myös oikeiden päällysten valinnalla. Lisää leivän päälle runsaasti kasviksia, hyviä rasvoja ja saat leivästä oikean terveyspommin. Terveelliset leivät voit tilata helposti suoraan kotiisi tilaamalla ruokaa netistä. Tilaamalla kerralla isomman satsin, säästät myös aikaa ja rahaa.

Leipä on yksi monipuolisimmista ruokatuotteista, jonka laittamisessa ja yhdistelemisessä muihin ruoka-aineisiin vain mielikuvitus on rajana. Helpoin tapa saada vaihtelua arkeen onkin vaihdella erilaisia leivänpäällisiä. Kokeile leivän päälle rohkeasti hedelmiä, yrttejä tai maustetahnoja. Mikäli rakastat leipomista ja tuoreen leivät tuoksua, leivo itse ihanat leivät! Kokeile eri vaihtoehtoja ja ihastu uusiin makuihin. Tutustu valikoimaamme ja tilaa jo tänään!