Pasta

Maukas pasta on muutakin kuin makaronia

Pasta on usein jauhoista, kananmunasta ja mausteista valmistettu elintarvike, joka tarjoillaan usein esimerkiksi kastikkeen kera ja joka on tuttu jokaisesta italialaisesta ja varmasti myös suomalaisesta ruokapöydästä. Suomessa tutuimmat pastalajit ovat makaroni ja spagetti, mutta myös pennepasta on pidetty osa monenlaisia suomalaisessa ruokapöydässä tutuksi tulleita ruokia, kuten erilaisia laatikoita, pataruokia ja ruokaisia salaatteja. Pastalajeja on lukuisia muitakin, ja tämä usein italialaiseen ruokakulttuuriin, mutta todellisuudessa jo kauan ennen Italiaan leviämistään Kiinassa nautittu ruokalaji sopii jos jonkinlaiseen ruoanlaittoon eri muotojensa ja koostumustensa ansiosta.

Lisukepastalla on helppoa täydentää esimerkiksi aasialainen makumaailma. Kokeile rohkeasti ja yhdistele eri ruokakulttuureja. Valikoimastamme löydät elementit herkullisiin teemaillallisiin ja päivittäiseen arkisempaan ruokakaappiin. Tutustu ja tilaa helposti netistä!

Pasta eri muodoissa

Pasta voi olla ruoassa pääosassa tai enemmänkin lisukkeena. Käyttötarkoituksensa tai ihan vain mieltymysten mukaan voikin valita lukuisista vaihtoehdoista juuri sopivan muotoisen ja sisältöisen pastalajin. Paras pasta onkin se, mikä omasta mielestä maistuu hyvältä ja on myös silmänruokaa. Meiltä löydät erilaiset pastat ja nuudelit netistä tilattavaksi.

Alfabeto-pasta on varsinkin lapsille mieluinen pastalaji, joka kuvastaa pieniä kirjaimia. Myös farfalle- eli perhospasta on oiva valinta lasten ruokaan, ja lasagne onkin pastalajeista monille tuttu levymäinen pasta samannimisen laatikkoruoan valmistukseen käytettäväksi. Anelliinipasta sen sijaan on pastasta muodostettuja pieniä renkaita ja cannelloni suurempia pastaputkia. Ditalipasta on myös putkimaista, mutta cannellonia pienempää.

Pennepasta vai täytetty raviolipasta?

Pennepasta sopii hyvin laatikko- ja pataruokiin, sillä sen putkimainen muoto kätkee sisälleen hyvin ruoan kastikkeen makua. Samasta syystä sitä varmasti käytetään myös erilaisissa ruokaisammissa salaateissa. Ruokaisaa se voi olla myös siten, että pastaan on kääritty täytettä valmiiksi. Tällainen on esimerkiksi raviolipasta, joka on tyynyä muistuttava, pyöreä tai kulmikas täytetty pastalaji. Täytteenä voikin olla melkeinpä mitä vaan lihasta juustoon ja yrtteihin. Eri pastalajeja ja muuta ruokaa netistä tilattavaksi löydät sivustollemme kootusta kattavasta valikoimasta.

Muita täytettyjä pastalajeja ovat esimerkiksi kolmion mallinen pansotti ja rengasmainen tortelliini. Pasta voi toimia pääroolissa ruokalajissa myös siten, että valitsee ruokaan kastiketta tai muuta lisuketta herkullisiksi annoksiksi keräävän pastamallin, kuten aiemmin mainittu penne. Hyvä valinta tällaiseksi kastikekupiksi ovat esimerkiksi simpukkamaiset gnocchi ja lumache. Valinnanvaraa on paljon, joten aloita tutustumalla sivustomme tarjontaan ja löydät ehkä sitä kautta uusia ideoita ruoanlaittoosi, niin arkeen kuin juhlaan!