Vegaaniruokavalio on yleinen ruokavalio, joka rakentuu kokonaan kasvikunnan tuotteista. Vegaani ei syö mitään eläinperäisiä tuotteita tai käytä mitään eläinperäisiä raaka-aineita. Vegaanituotteet kuuluvat myös sivustoltamme löytyvien verkkokauppojen valikoimiin. Suosittu vegaanituote on esimerkiksi tofu, toiselta nimeltään soijajuusto. Niin se kuin monet muutkin vegaaniset tuotteet sopivat niin vegaaneille kuin sekasyöjillekin. Lisäksi vegaaniset tuotteet sopivat loistavasti esimerkiksi raskaana oleville, imettäville, lapsille ja nuorille, kunhan ruokavalio on koostettu tarpeeksi monipuolisesti. Lisäksi etenkin D-vitamiinin, B12-vitamiinin ja jodin saannista on huolehdittava.

Vegaanituotteet

Monipuoliset vegaanituotteet helposti netistä

Vegaanituotteet saa tilattua nykyään helposti ja edullisesti netistä lähimpään noutopisteeseen. Niiden valikoima on hyvin monipuolinen. Siksi kaikki löytävätkin joukosta helposti juuri omiin tarpeisiin ja makuunsa sopivat tuotteet. Myös tuotteiden hinnat voivat olla edullisempia kuin omasta lähikaupasta ostettujen vegaanituotteiden. Monia saattaa kuitenkin huolettaa miten tietyt tuotteet, kuten esimerkiksi tofu, säilyvät hyvinä kuljetuksen ajan. Nettikaupasta ei kuitenkaan lähetetä postitse tuotteita, jotka eivät säily hyvänä kuljetuksen ajan. Kannattaa kuitenkin lukea tilattujen tuotteiden säilytysohjeet avaamisen jälkeen, jotta ne säilyvät myös kotona mahdollisimman pitkään hyvinä.

Itämaito tarjoaa runsaasti tietoa vegaanituotteista ja siitä millaisia tuotteita netistä voi ja ylipäätään kannattaa tilata. Netistä kotiin tilattavien elintarvikkeiden valikoima on kuitenkin nykyään valtava. Vegaanituotteita ovat esimerkiksi tofu ja erilaiset vegaaniset maidot ja kermat. Niitä ovat esimerkiksi herne-, riisi-, kookos-, soija-, vilja- ja pähkinämaidot sekä esimerkiksi soijakermat, mantelikermat ja kaurakermat. Vegaanituotteilla voi siis esimerkiksi korvata minkä tahansa maitotuotteen. Myös lihan, kalan ja munat voi korvata erilaisilla vegaanituotteilla. Monen mielestä vegaanituotteiden maku on jopa eläinperäisiä tuotteita parempi. Netistä löytyvätkin jokaisen tarpeisiin sopivat vegaanituotteet, olipa kyse sitten kahvimaidosta, ainesosien korvaamisesta leivonnassa tai vaikkapa pääproteiinin lähteestä herkulliseen lounaaseen. Tutustu siis monipuolisiin vegaanisiin vaihtoehtoihin!

Vegaaniset juomat netistä

Vegaaniset juomat netistä tilaamalla saa mahdollisuuden valita lukuisista eri vaihtoehdoista juuri itselle sopivimmat juomat. Monet vegaaniset juomat säilyvät avaamattomina huoneenlämmössä, joten ne eivät pilaannu kuljetuksen aikana. Monet juomista on kuitenkin siirrettävä jääkaappiin avaamisen jälkeen. Vegaaniset maidot voi siten tilata huolettomasti myös netin kautta. Esimerkiksi riisimaito on hyvä vaihtoehto vegaaniruokavalioon perinteisen lehmänmaidon tilalle. Riisimaidossa on hieman makea maku, joten se on monen mielestä erittäin hyvänmakuinen. Keveä ja makeahko riisijuoma sopii hyvin vaikkapa janojuomaksi tai aterian kanssa juotavaksi.

Eräs suosittu kasvijuoma on kauramaito. Tämä maito sopii esimerkiksi ruuanvalmistukseen, koska kaurajuoma ei juoksetu kuumennettaessa. Se on hyvä valinta myös leivontaan tai luonnostaan makeaan cappuccinoon, sillä se vaahtoutuu. Kaurajuoma sisältää myös ravintokuitua ja enemmän B-vitamiinia kuin lehmänmaito. Vegaanisissa juomissa riittää siis runsaasti vaihtoehtoja, joten niitä kannattaa vertailla nettikaupan kautta ennen ostamista. Joihinkin juomiin on myös lisätty esimerkiksi vitamiineja, joka kannattaa ottaa huomioon. Lisätyistä vitamiineista ja muista ravintoaineista kerrotaan juoman kuvauksessa nettikaupassa. Juomat netistä tilaamalla voi saada paremman valikoiman vitamiineja sisältäviä juomia kuin lähikaupastaan ostamalla.

Vegaanituotteet sopivat myös sekasyöjän ruokavalioon

Vegaanituotteet sopivat loistavasti myös sekaruokavalioon. Monet käyttävätkin niitä esimerkiksi niiden terveellisyyden tai hyvän maun vuoksi. Esimerkiksi kauramaito on monen mielestä valtavan herkullista kahvin seassa. Niin vegaaniruoat kuin -juomatkin ovat siis hyvin monipuolisia. Niillä voi helposti korvata esimerkiksi aterioiden lihaosuuksia tai niitä voi yhdistellä herkullisiksi aterioiksi eri tavoilla. Lisäksi monet kasvimaidot sopivat erinomaisesti ruoanlaittoon ja antavat ruoille hyvänmakuisen lisän. Esimerkiksi kookosjuoma sopii loistavasti aasialaisiin ruokiin ja soijajuoma sakeuttamaan kastikkeita. Erilaisilla vegaanituotteilla on vielä lukuisia muitakin käyttötapoja. Tutustu vegaanituotteisiin tarkemmin aloittamalla esimerkiksi sivustomme jatkuvasti päivittyvän blogin artikkeleista. Tutustu myös nettikaupan monipuoliseen valikoimaan ja kokeile rohkeasti uusia vegaanituotteita!

Vegaanituotteet